Data mining v reálných datech - Kozohorský, Vladimír; Rauch, Jan, 1948-; Chudán, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na dobývání znalostí z databází a jeho praktické využití na reálných datech. Důraz se klade hlavně na praktickou část, kde se pomocí programu LISp-Miner dobývají znalosti z rozsáhlého souboru dat serveru Kickstarter.com, což je platforma pro financování různých druhů projektů veřejností. Dále se praktická část bakalářské práce zabývá vysvětlením výsledků, a jejich co nejlepší interpretaci, včetně různých doporučení.Teoretická část práce se zabývá vysvětlením potřebných teoretických znalostí pro pochopení postupů v praktické části. Jako první je čtenář uveden do oboru data mining a krátce také do jeho historie. Dále se práce zabývá metodikou CRISP-DM a metodou GUHA. Jako další jsou vysvětleny základy booleovských atributů a asociačních pravidel. Závěrem teoretické části práce je představení systému LISp-Miner a procedurou 4ft-Miner, která je použita v praktické části při dobývání znalostí.
Vedoucí práce: Jan Rauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses