Fotografie jako marketingový nástroj - Havel, Tomáš; Krsek, Libor, 1979-; Horný, Stanislav, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Bakalářská práce se zabývá fotografií z hlediska marketingu. Hlavním cílem je popsat, jakou roli má fotografie v marketingu a jaké jsou podmínky pro její úspěšnost. Teoretická část úvodem pojednává o historii fotografie a jejím vývoji. Zaměřuje se na významnost fotografie v reklamě a její konkrétní využití, uvádí její cíle a popisuje jednotlivé žánry. Zaobírá se působením snímků na příjemce ze smyslového i duševního hlediska a charakterizuje prvky, které pozitivně ovlivňují vnímání fotografie, a tudíž jsou marketingově efektivní. Závěr této části se věnuje současné situaci na sociálních sítích, kde nachází reklamní fotografie stále větší uplatnění.Praktická část analyzuje působení reklamních fotografií společnosti O2 Czech Republic a.s. na sociální síti Instagram a zkoumá jejich vývoj. Cílem je návrh postupů vedoucích ke zlepšení komunikace na Instagramu. Závěrem se práce věnuje vlastním zkušenostem autora s marketingovou fotografií a influence marketingem.
Vedoucí práce: Libor Krsek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses