Informační a internetová gramotnost v České republice - Trnková, Kateřina; Radváková, Věra; Jindrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tématem bakalářské práce je informační a internetová gramotnost v České republice. Cílem teoretické části je sjednocení názvosloví jednotlivých typů gramotností. Být internetově gramotný neznamená jen umět vyhledat informace pomocí internetu, ale také se na něm bezpečně chovat. Práce se dále věnuje vybraným otázkám informační etiky, například informacím a dezinformacím na internetu. Výzkumným cílem bylo zjistit, jaká je úroveň informační a internetové gramotnosti v České republice u populace ve věku 40 let a více. Vedle výzkumných otázek bylo stanoveno pět hypotéz. Výzkumná data jsme získávali pomocí dotazníkového šetření a ověřovali vědomostním testem. Dotazník a test byly sestaveny tak, aby z nich bylo možné potvrdit či vyvrátit stanovené hypotézy.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses