Implementace finančních metod řízení podniku - Petr, Jakub (2018)
Cílem diplomové práce je implementace finančních metod řízení podniku, vycházející z analýzy zaevidovaných a schválených podnikových požadavků. Za účelem splnění uve-deného cíle budou v práci popsány a analyzovány požadavky podniku, které byly zaevido-vány a schváleny v procesu tvorby této diplomové práce. Zároveň budou popsány finanční metody řízení podniku. Teoretickou část práce uzavírá seznámení s podnikovým informač-ním systémem Helios Green, především se základními pojmy.Analytická část práce se věnuje návrhu změn, vycházející jak z evidovaných požadavků, tak z finančních metod řízení podniku. Analýza je provedena ve třech částech, které na sebe vzájemně navazují a ovlivňují se. První částí je návrh dimenzí, které reagují především na podnikové požadavky. Další dvě části reagují i na finanční metody řízení podniku. Navrhují totiž změny jak v interních procesech, tak v podnikovém informačním systému.Poslední část práce je věnována především splnění hlavního cíle společně s realizací přínosů práce. Hlavní cíl je naplňován prostřednictvím provedené implementace navrhovaných změn a akceptací řešení. Přínosy jsou uskutečněny především v rámci ukázek realizace požadavků, které je provedeno v závěru implementace. Zároveň je provedeno zhodnocení realizace, které je následováno zhodnocením realizace jednotlivých cílů práce.