Zavádění bezpečnostní politiky ve firmě - Zeman, Lukáš (2018)
Tato diplomová práce se zaměřuje na zlepšení stavu bezpečnostní politiky v konkrétní firmě, a to s dalším důrazem na nastavení souladu s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů, známým též pod pojmem GDPR. Teoretické zakotvení je v první části práce provedeno pomocí literární rešerše odborných zdrojů a následně jsou konkrétní postupy analyzovány z příslušných norem a legislativních dokumentů. V druhé části práce je představena šetřená firma a na základě nabytých teoretických znalostí je provedena analýza současného stavu bezpečnostní politiky a způsobů nakládání s osobními údaji. V poslední části práce jsou výsledky analýz uvedeny do kontextu s požadovaným stavem a jsou stanoveny doporučené kroky pro zlepšení stavu bezpečnostní politiky v organizaci. Dále jsou navržena konkrétní řešení a výstupy pro soulad s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů. Práce tak poskytuje komplexní pohled na to, jak lze v menším podniku přistupovat k bezpečnosti informací a ochraně osobních údajů.