Zhodnocení kvality webových programů určených pro výuku základů Javy - Hulík, Marek (2019)
Cílem této bakalářské práce je určit, která webová aplikace pro podporu výuky programovacího jazyka Java je nejvhodnější jako doplněk pro studium úvodního kurzu Javy pro studenty Vysoké školy ekonomické v Praze. V této práci dochází k charakteristice Javy, a způsobu výuky Javy v současné době na vysokých školách, dále očekávaný trend vývoje výuky v příštích letech. V praktické části jsou na základě definovaných kritérií vybrány tři aplikace. Ty jsou představeny, popsány, a následně postaveny jedna před druhou, a před kurz Javy na VŠE. Cílem bylo zjistit, která nejlépe doplňuje tento kurz, a je tedy nejvhodnější pro studenty jako pomůcka k úspěšnému absolvování tohoto kurzu.Na základě výsledků praktické části je navrhnuto řešení pro úpravu výuky, se zahrnutím vybrané aplikace, která by měla pomoci studentům lépe se orientovat v Javě, a zdárně složit zkoušku. Hlavní přínos této práce je tedy v doporučení pro efektivní změnu výuky, která by vedla k lepší připravenosti studentů nejen k závěrečnému testu a obhajobě adventury, ale také do budoucna, kdy se mohou setkat s Javou v zaměstnání.