Podnikatelský plán internetového obchodu - Klimeš, Martin (2018)
Cílem této diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu a prototypu internetového obchodu s rozšířenou realitou pro nový podnikatelský záměr v oblasti online prodeje nábytku. Práce je rozdělena na několik částí. V první části práce se pojednává o teoretické stránce podnikatelského plánu, jako je jeho struktura, požadavky a další. Druhá část práce rozebírá dostupné možnosti tvorby internetového obchodu z pohledu technického řešení a jeho základních funkcí. Jsou zde popsány také výhody a nevýhody řešení internetového obchodu na míru, open source řešení a pronajímaného řešení. Dále jsou popsány dostupná technická řešení rozšířené reality, která je nadstavbou vybraného systému internetového obchodu. Třetí část práce se již zaměřuje na tvorbu podnikatelského plánu pro internetový obchod, který bude nabízet designový nábytek a interiérové vybavení. V poslední části práce je popsána tvorba prototypu internetového obchodu s rozšířenou realitou na základě vybraných technických řešení.