Využití metod Competitive Intelligence pro získání konkurenční výhody v herním průmyslu - Halala, Michal, 1990-; Molnár, Zdeněk, 1939-; Černý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem systému Competitive Intelligence pro zvýšení konkurenceschopnosti vybrané společnosti zabývající se vývojem videoher. Cílem této práce je navrhnout řešení pro aktivní monitorování konkurence prostřednictvím využívání optimálních informačních zdrojů a nástrojů. V práci je nejprve představena problematika Competitive Intelligence. V další části práce je charakterizováno podnikatelské prostředí a je představena vybraná společnost a její konkurenti, kteří v daném prostředí působí. Dále jsou pomocí myšlenkové mapy popsány Key Intelligence Topics a Key Information Questions. Nakonec je proveden návrh systému Competitive Intelligence, který se skládá z navržení informačních zdrojů a nástrojů, prostřednictvím kterých je možné monitorovat konkurenční prostředí firmy, dále pak z určení pracovníků, kteří zabezpečí provoz systému Competitive Intelligence, vymezení jejich kompetencí a navržení konkrétních využití informačních zdrojů, které zodpoví definované KIQ. V poslední části práce je provedeno ověření navrženého řešení. Předpokládaným přínosem práce pro firmy zabývající se vývojem videoher spočívá v možnosti sledovat, v jakém stavu se zrovna nachází konkurence a jak si společnost oproti ní stojí. Vedení firmy bude mít k dispozici veškeré informace o konkurenci a možnost včasně na ně zareagovat.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses