Webové clickstream nástroje pro měření návštěvnosti webu - Kraka, Tomáš; Pavlíček, Antonín, 1977-; Sova, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem bakalářské práce je nasazení a konfigurace webových clickstream nástrojů používaných k měření návštěvnosti webu. První část práce byla věnována teoretické problematice návštěvnosti webových stránek, její historii a vysvětlení základních pojmů potřebných při práci s těmito nástroji. Dále se práce zaměřila na jednotlivé produkty. Krátce byly teoreticky rozebrány nástroje Clicky, Hotjar, Matomo, Mixpanel, Yandex a Google Analytics. Zároveň byl věnován prostor, jak vyhovují jednotlivé služby legislativě GDPR. V praktické části jsou tyto nástroje porovnány, a to z několika hledisek. Těmi jsou instalace na stránky, přesnost měření, měření v reálném čase, možnosti analytických funkcí, přehled informací o zákazníkovi, kompatibilitu s jinými programy (např. Tag Manager, Search Console) a výběr specifických funkcí oproti konkurenci. Všechny tyto programy jsou v základní verzi volně dostupné, ale nabízejí i placenou verzi. Proto se práce zaměřila i na to, co nabízejí tyto placené verze těchto programů a jejich případným výhodám oproti původní verzi. Závěrem je analýza, který program je nejvhodnější, pro jaký typ měření.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses