Datová integrace v reálném čase - Štěrba, Ondřej; Novotný, Ota, 1971-; Bém, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se zabývá datovou integrací v reálném čase. Cílem této práce je namodelovat datové vrstvy, datové struktury, implementovat přenos dat mezi vrstvami a na-posledy zobrazit data v reportovacím nástroji ve skoro reálném čase.První část je věnována analýze architektur a způsobům datové integrace a jejím přidruženým pojmům jako je např. datová kvalita. V této části je rozděleno zpracování dat na online a batch. Tedy na zpracování v reálném čase nebo pomocí dávkových úloh. Zpracování v reálném čase, dále je děleno na fyzické nebo virtuální. Dávkové úlohy jsou rozdě-leny na zpracování strukturovaných a nestrukturovaných dat.Práce se v další části zabývá analýzou dostupných ETL a reportovacích nástrojů. V rámci ETL nástrojů je práce zaměřena na společnosti, jejich produkty a architekturu a cenu vybraného integrační produktu. V rámci reportovacích nástrojů jsou opět analyzovány nabízené produkty a jejich ceny.V poslední části je analyzován použitý dataset a architektura výsledného řešení. V této části je provedeno srovnání použitých ETL nástrojů pomocí výkonnostních testů a porovnání reportovacích nástrojů na základě definovaných kritérií.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses