Analýza a návrh business intelligence řešení pro společnost Skála Velkoobchod - Skála, Dominik; Pour, Jan; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato práce se specializuje na analýzu a návrh business intelligence řešení pro společnost Skála Velkoobchod. Celé dílo je rozděleno do dvou hlavních částí, přičemž první je část teoretická, ve které je nastíněn současný stav business intelligence, trendy, důvody, proč je důležité mít kvalitní BI ve firmě a další teoretické informace týkající se mnou řešené problematiky v roce 2018. Na teoretickou část navazuje praktická, ve které dochází postupně k rozboru společnosti. Zpočátku tedy představení firmy, včetně její historie a konkretizování nabízených služeb a prodávaného zboží. Poté se už plynule přechází k samotné analýze podniku jako celku. Jsou definovány největší příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky (SWOT analýza). Díky konzultacím s majitelem jsou také vytyčeny cíle, či celkové shrnutí konkurence na trhu obchodu. Získané informace dále pomohou k vytvoření kvalitního konceptu business intelligence řešení. Ten je navrhován hned vzápětí, včetně provedení úvodní studie, která jasně konkretizuje data. Výsledky jsou získány po představení dimenzí a ukazatelů. Mimo grafické podoby je také pro každou získanou veličinu slovně vysvětleno, co je konkrétně možné vidět a doporučení.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses