Měnová politika v Číně - Švábová, Jana (2018)
V této práci se zaměřuji na měnovou politiku v Číně. Za hlavní cíl si dávám popsat měnovou politiku v širších souvislostech a formulovat doporučení pro její budoucí vývoj založené na mém výzkumu. Věnuji se specifikům čínské ekonomiky, hlavně rozebírám bankovní systém, jakožto prostředí, kde se odehrává měnová politika. Za vedlejší cíl své práce si dávám popsat stav devizových rezerv v roce 2015 a jejich souvislost s měnovou politikou. Nakonec formuluji doporučení urychleného přechodu na volný měnový kurs, který by, dle mého názoru, vyřešil problémy čínské ekonomiky.