Měnová politika v Číně - Švábová, Jana; Revenda, Zbyněk, 1959-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
V této práci se zaměřuji na měnovou politiku v Číně. Za hlavní cíl si dávám popsat měnovou politiku v širších souvislostech a formulovat doporučení pro její budoucí vývoj založené na mém výzkumu. Věnuji se specifikům čínské ekonomiky, hlavně rozebírám bankovní systém, jakožto prostředí, kde se odehrává měnová politika. Za vedlejší cíl své práce si dávám popsat stav devizových rezerv v roce 2015 a jejich souvislost s měnovou politikou. Nakonec formuluji doporučení urychleného přechodu na volný měnový kurs, který by, dle mého názoru, vyřešil problémy čínské ekonomiky.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses