Problematika dojíždění za prací v socioekonomických souvislostech - Doležal, Petr (2018)
Cílem bakalářské práce je prezentace aktuálních analýz dojíždění za prací a shrnutí stávajících trendů této problematiky. Praktická část práce prezentuje výsledky také v nově zpracovaných ukazatelích z veřejně dostupných databází, zdrojů a diskutuje o mobilitě osob za prací v Jihočeském kraji a širším okolí.Pracovní mobilita osob je prezentována v socioekonomických ukazatelích vzdělání, celkové nezaměstnanosti, obyvatelstva podle zaměstnání, hrubých výdělků a obyvatelstva pod hranicí chudoby. Hlavní částí práce je analýza některých ukazatelů a studie konkrétních případů.