Cloud Business Intelligence v podmínkách České republiky - Šunková, Zdenka; Potančok, Martin; Moravec, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou Business Intelligence v prostředí Cloud Computingu a vnímání aspektů implementace tohoto propojení českými firmami. V první části se čtenář seznámí s pojmy Business Intelligence, Cloud Computing a jejich kombinací, včetně popisu komponent, přínosů a rizik. Mimo jiné také popisuje obecný přechod Business Intelligence do Cloudu. Další část práce se věnuje aspektům implementace Cloud BI. V této části je prováděn kvalitativní výzkum ve spolupráci se společností OR-NEXT. Na základě interview a jejich sumarizaci je navržena Sada doporučení, která uvádí, na co si při poskytování Cloud BI dát pozor, co firmy upřednostňují a čeho s obávají. Sada doporučení je určena pro vedoucí pracovníky firem, které by měly v budoucnu zájem zařadit do svého portfolia Cloud BI a nabízet tuto službu českým firmám.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses