Vypořádací podíly a podíly na likvidačním zůstatku v kapitálových společnostech - Hanusová, Lucie; Randáková, Monika, 1966-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této práce je vysvětlit a porovnat podíl na likvidačním zůstatku a vypořádací podíl, a to pouze v kapitálových obchodních společnostech, tedy ve společnosti s ručením omezeným a akciové společnosti. Teoretická část se zabývá především obecnými informacemi o právnických osobách, oceňování, likvidaci, podílu na likvidačním zůstatku a vypořádacím podílu. Pro lepší pochopení a přehlednost je teoretická část doplněna o názorné příklady. V praktické části jsou zjištěné informace zkoumány při porovnání společenských smluv 19 vybraných společností s ručením omezeným a při rozboru dvou judikátů Nejvyššího soudu České republiky.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses