Spotřebitelské úvěry na financování bydlení - Klhůfková, Barbora; Arltová, Markéta, 1970-; Blatná, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku úvěrování za účelem bydlení v České republice. V první části práce jsou popsány pojmy související se spotřebitelskými úvěry na bydlení, legislativní vývoj na finančním trhu a možnosti, které hypotéční trh poskytuje. Druhá část práce se zabývá českým hypotéčním trhem ve srovnání s trhy zahraničními a makroekonomickými faktory, ovlivňující hypotéční trh. Nejvýznamnější makroekonomické faktory jsou identifikovány a komentovány s ohledem na jejich povahu a způsob, jakým ovlivňují trh s úvěry na bydlení. Poslední část diplomové práce analyzuje závislost objemu nově poskytnutých hypotéčních úvěrů na makroekonomických faktorech pomocí vícerozměrné regresní analýzy.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses