Zhodnocení ekonomické efektivnosti investice - Krejčová, Radka; Kozáková, Petra; Fiala, Roman, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem diplomové práce je zhodnocení ekonomické efektivnosti investice a ekonomických dopadů její realizace s následnou prognózou celkového hospodaření společnosti. V teoretické části bude popsána investiční teorie, dále pak metody hodnocení ekonomické efektivnosti investic a finanční analýza z důvodu hodnocení finanční situace podniku. V další části diplomové práce bude čtenář seznámen s autobusovou dopravou a její nejdůležitější legislativou, která ovlivňuje provozování této služby. Metody rozebírané v teoretické části budou aplikovány v části praktické na konkrétní zjištěné údaje ve společnosti ZAME dopravní s.r.o. Výstupem práce bude zhodnocení ekonomické efektivnosti plánované investice a zjištění dopadů a nastínění budoucího vývoje hospodaření zkoumané společnosti.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: investice; ekonomická efektivnost; finanční analýza; podnikový management; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; investments; economic efficiency; financial analysis; industrial management; master's theses