Optimalizace MHD v Kladně - Fejfar, Tomáš; Mervart, Michal, 1977-; Wesselý, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
V této bakalářské práci se řeší problematika týkající se optimalizace MHD ve městě Kladno. V současné době zde probíhá integrace kladenské dopravy s pražskou integrovanou dopravou. Díky této integraci probíhá ve městě řada změn v dopravě, která přináší cestujícím nespočet výhod. Zhotovená rešerše a kapacitní měření v této práci umožnila nalézt další možné úpravy dopravy v daném městě, které by vedly k lepšímu využití dopravních prostředků. Na základě této analýzy tak dochází k návrhu změn týkající se příměstských linek, které dle měření projíždí centrem města poloprázdné. Díky svým častým intervalům a stejným trasám, jako mají jiné vnitroměstské páteřní linky, dochází k duplicitní přepravě mezi těmito linkami. Hlavní navrhovanou změnou je vedení příměstských linek rozdílně přes město, a tím využít jejich volných přepravních kapacit v rámci dopravy uvnitř města. Dochází tak k odlehčení některých páteřních linek města Kladno nebo i k možným eliminacím některých vnitroměstských linek, které příměstské linky svými intervaly jsou schopné zastoupit. Poslední navrhovanou změnou je změna tarifního systému. Ve městě Kladno se používá tarif paušální, který se jeví jako neefektivní v rámci integrace, proto je lepší využít tarif stejný, který se používá v příměstských linkách. Tedy tarif pásmový a nepřestupný.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses