Hypoteční krize v USA 2006 - 2007 : vliv měnové politiky a riziko vzniku deflačně dluhové spirály - Mysík, David; Zamrazilová, Eva, 1961-; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se věnuje hypoteční krizi 2006-2007, vlivu měnové politiky a riziku vzniku deflačně dluhové spirály. Při zkoumání vývoje makroekonomických veličin a inflačních očekávání jsme došli k závěru, že trhy skutečně očekávaly dlouhodobý pokles inflace. Následně jsme vytvořili model amerického nemovitostního trhu, který jsme použili v kontrafaktuální analýze, kde jsme použili optimální měnovou politiku tak, jak ji navrhuje Taylorovo pravidlo. Výsledek nepotvrdil hypotézu, že centrální banka příliš uvolněnou měnovou politikou přispěla k nafouknutí nemovitostní bubliny.
Vedoucí práce: Eva Zamrazilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses