Historie cenných papírů a jejich obchodování - Jurková, Anna; Brada, Jaroslav, 1964-; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce pojednává o historii cenných papírů a jejich obchodování. Cílem práce je podat ucelený pohled na vznik a vývoj cenných papírů v Evropě. Práce je rozdělena do několika kapitol dle druhů cenných papírů. První část každé kapitoly je věnována znakům, funkcím, vlastnostem a české právní úpravě daného cenného papíru, jak ho známe dnes. Druhá část se zabývá historií, ekonomickým a politickým děním s ní související. V práci jsou zmíněny i cenné papíry používané jako měna a finanční deriváty. Poslední kapitola je věnována obchodování cenných papírů a burzám.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses