Vliv finančních poradců na kultivaci finančních trhů a finanční gramotnost - Matouš, Václav; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Klárová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se věnuje teorii týkající se finanční gramotnosti, zejména vymezení pojmu samotného, a následně představuje finanční instrumenty. Druhá kapitola práce je věnována kultivaci finančního trhu, především uskutečněné regulaci a potenciálním dalším možnostem kultivace trhu. Praktická část práce se zabývá dvěma problémy. První je průzkum a zhodnocení aspektů ovlivňujících finanční gramotnost veřejnosti prostřednictvím vlastního dotazníkového šetření. Druhý problém je vývoj situace na zprostředkovatelském trhu, konkrétně vývoj pojištění po novele zákona č.38/2004. Těmto tématům se věnuje třetí, respektive čtvrtá kapitola. Zdůrazňuji, že se jedná o práci zaměřenou na retailový trh, práce tedy probírá problémy z tohoto pohledu, vůbec se nedotýká wholesale trhů.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses