Manažment diverzity vo vybranom podniku - Hettešová, Kristína; Pauknerová, Daniela, 1970-; Kolářová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práca sa zameriava na skúmanie manažmentu diverzity vo vybranom podniku. V teoretickej časti sú definované kľúčové pojmy z oblasti manažmentu diverzity, bližšia pozornosť je venovaná etnickej, genderovej a vekovej diskriminácii, čitateľ je v nej oboznámený s legislatívou určenou k potlačeniu diskriminácie a možnou implementáciou manažmentu diverzity v podnikoch. Praktická časť slúži na predstavenie skúmaného podniku, jeho programov manažmentu diverzity a informačných prostriedkov. Pomocou metód analýzy interných dokumentov, hĺbkového rozhovoru s HR špecialistkou a dotazníkového prieskumu je zisťovaná informovanosť o programoch a ich účinnosť. V skúmanom podniku sa preukázala byť informovanosť zamestnancov o manažmente diverzity nízka, avšak nebol zaznamenaný silný pocit diskriminácie, takže je manažment diverzity efektívny.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses