Rrole grafického designu v propagandě - Jelínková, Kristina (2018)
Cílem této práce je analýza role grafického designu v propagandě. První část práce představuje teoretický rámec obou hlavních témat, tj. propagandy a grafického designu. Zároveň je zde uveden vztah mezi propagandou a uměním se zaměřením na propagandistický plakát. Druhá část se zabývá sovětskými a americkými propagandistickými plakáty v období studené války. Pozornost je soustřeďována především na podstatu konfliktu, znaky propagand obou klíčových aktérů a grafické analýze konkrétních propagandistických plakátů z daného období.