Rrole grafického designu v propagandě - Jelínková, Kristina; Horný, Stanislav, 1955-; Horná, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem této práce je analýza role grafického designu v propagandě. První část práce představuje teoretický rámec obou hlavních témat, tj. propagandy a grafického designu. Zároveň je zde uveden vztah mezi propagandou a uměním se zaměřením na propagandistický plakát. Druhá část se zabývá sovětskými a americkými propagandistickými plakáty v období studené války. Pozornost je soustřeďována především na podstatu konfliktu, znaky propagand obou klíčových aktérů a grafické analýze konkrétních propagandistických plakátů z daného období.
Vedoucí práce: Stanislav Horný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses