Schopnost rozpoznávání argumentačních faulů - Báčová, Kateřina (2018)
Cílem této bakalářské práce je design experimentu a jeho následné pilotní ověření pro sledování schopnosti rozpoznávat argumentační fauly. Po teoretickém vymezení pojmů týkajících se problematiky argumentačních faulů následuje praktická část, ve které je představen samotný design experimentu. V závislosti na výsledcích první pilotáže se přistoupilo k pilotáži druhé, která odpověděla na otázky týkající se síly argumentačních faulů a vlivu zadání se slovem fér na výsledky rozpoznávání. Na tyto otázky bylo zodpovězeno pomocí úprav původního designu experimentu. Druhá pilotáž ukázala, že se sílou argumentačních faulů se pojí značná subjektivita a bylo by vhodné tuto problematiku dále hlouběji zkoumat. Ukázalo se, že samotné slovo fér má pravděpodobný vliv na výsledky, protože u tohoto zadání byla chybovost o 7,4 % menší než u nového zadání, které bylo formulováno bez slova fér. V závěrečné diskuzi byla navrhnuta doporučení pro zlepšení výsledného designu experimentu.