Mezera DPH a její vztah k teoretickému základu daně - Balíková, Kristýna; Zídková, Hana; Šťastná, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Mezera daně z přidané hodnoty je rozdíl mezi tím, co mělo být na základě účinné legislativy odvedeno a daňovým výnosem z DPH. Odhadem této mezery je možné kvantifikovat ztracené příjmy a také identifikovat oblasti nejčastějších daňových úniků. Cílem této práce je zjistit, zda existuje závislost mezery daně z přidané hodnoty na složení teoretického základu daně, který je využíván ke zjištění celkové částky, která měla být odvedena do veřejných rozpočtů.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses