Administrativní náklady zadávání veřejných zakázek u vybraného okruhu veřejných zadavatelů - Brožová, Markéta (2018)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat výši a strukturu administrativních nákladů zadávání veřejných zakázek u čtyř veřejných zadavatelů v roce 2016 a 2017. V teoretické části jsou rozebírány hlavní pojmy z oblasti zadávání zakázek a charakterizovány transakční náklady, jejichž součástí jsou zkoumané administrativní náklady. Praktická část obsahuje zpracování a okomentování výsledků provedené analýzy založené na dotazníkovém šetření z vybraných organizací. Dosažené údaje jsou porovnány mezi organizacemi jak v jednotlivých letech, tak i meziročně.