Vývoj neživotního pojištění na českém pojistném trhu - Němeček, Marek (2018)
Tato diplomová práce analyzuje a zhodnocuje vývoj neživotního pojištění na českém pojistném trhu. V úvodu je čtenáři představen český pojistný trh včetně stručné historie jeho vývoje a faktorů, které jej ovlivňují. V práci je dále analyzován a zhodnocen vývoj subjektů působících na českém neživotním pojistném trhu, také vývoj ziskovosti, výše předepsaného pojistného a jednotlivých pojistných segmentů (se zaměřením na pojištění motorových vozidel) od počátku 21. století. Jsou zde též rozebrány trendy neživotního pojištění a pravděpodobný vývoj tohoto odvětví v budoucnosti. V této diplomové práci je rovněž analyzován vývoj neživotního pojištění ve vybrané společnosti – Kooperativa pojišťovně, a.s.