Vývoj neživotního pojištění na českém pojistném trhu - Němeček, Marek; Ducháčková, Eva, 1958-; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce analyzuje a zhodnocuje vývoj neživotního pojištění na českém pojistném trhu. V úvodu je čtenáři představen český pojistný trh včetně stručné historie jeho vývoje a faktorů, které jej ovlivňují. V práci je dále analyzován a zhodnocen vývoj subjektů působících na českém neživotním pojistném trhu, také vývoj ziskovosti, výše předepsaného pojistného a jednotlivých pojistných segmentů (se zaměřením na pojištění motorových vozidel) od počátku 21. století. Jsou zde též rozebrány trendy neživotního pojištění a pravděpodobný vývoj tohoto odvětví v budoucnosti. V této diplomové práci je rovněž analyzován vývoj neživotního pojištění ve vybrané společnosti – Kooperativa pojišťovně, a.s.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses