Analýza procesu finančního plánování ve společnosti - Chmelová, Tereza; Mikovcová, Hana, 1959-; Sieber, Patrik, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Předmětem diplomové práce je analýza stávajícího procesu finančního plánování, tj. jednotlivých prvků plánových výkazů v jedné z dceřiných společností skupiny innogy SE. V teoretické části se práce zabývá rozdílem mezi chápáním finančního, manažerského a daňového účetnictví. Dále se práce od obecného vymezení controllingu, jeho funkcí, cílů a interakce mezi ostatními odděleními přesouvá pouze do oblasti finančního controllingu, resp. principu finančního plánování. Jsou zde popsány plán, rozpočet a kalkulace a vazby mezi nimi. Dále jsou v teoretické části práce popsány plánové výkazy a jejich tvorba. Nutnou součástí je také stručný popis problematiky řízení procesu a možných metod při „odtučnění“ vybraných dílčích činností v procesu finančního plánování. Praktická část si klade za cíl analyzovat stávající proces finančního plánování prostřednictvím kroků definovaných v teoretické části (podkapitola 6. 1. Řízení procesu), určit úzká místa v procesu, vyčíslit je a navrhnout změny v současném procesu plánování.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses