Pojištění profesní odpovědnosti u vybraných profesí - Pažout, Stanislav; Ducháčková, Eva, 1958-; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou pojištění profesní odpovědnosti a jeho užití u vybraných profesí. Pro tuto práci byly vybrány profese z oblasti práva – advokát, notář a soudní exekutor. V teoretické části práce je nejdříve rozebrána obecná charakteristika odpovědnostního pojištění. V rámci této kapitoly jsou uvedeny základní náležitosti, které se vztahují k odpovědnostnímu pojištění. Následující kapitola se detailně věnuje samotnému pojištění profesní odpovědnosti v tuzemských podmínkách. V praktické části práce je rozebráno pojištění profesní odpovědnosti u zmíněných profesí, přičemž největší část práce je věnována pojištění profesní odpovědnosti za újmy způsobené při výkonu advokacie. U jednotlivých profesí jsou charakterizovány povinnosti a taktéž odpovědnost osob vykonávajících danou činnost.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses