Srovnání přístupů k tvorbě webového uživatelského rozhraní - Šnýdr, Dominik; Kosek, Jiří, 1975-; Vojíř, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na srovnání přístupů k tvorbě webového uživatelského rozhraní. Cílem srovnávání je určit vhodnost použití jednotlivých přístupů pro realizaci reálných responzivních webových stránek. K porovnání jsou vybrány tři odlišné přístupy realizace. První využívá pouze jazyků HTML, CSS a JAVASCRIPTU bez jakýchkoliv pomocných knihoven a frameworků. Druhý přístup využívá k realizaci v současné době populárního frameworku Bootstrap. Třetí přístup je mnohdy označován jako budoucnost webového vývoje, jelikož k realizaci využívá knihovny Polymer a Web Components. Pro zachování objektivity porovnávání se každým přístupem realizuje responzivní layout dle předem vytvořeného grafického návrhu. Vytvořené layouty se následně porovnávají z pohledu webového vývojáře a taktéž návštěvníka stránek. Výsledky srovnání přístupů mohou být využity při rozhodování o volbě vhodného způsobu k realizaci projektu z reálné praxe. Další možností využití výsledků je odhalení silných a slabých stránek porovnávaných přístupů.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses