Řešení škod na zdraví v rámci povinného ručení - Černá, Kateřina (2018)
Diplomová práce se zabývá řešením škod na zdraví v rámci povinného ručení. Teoretická část diplomové práce stručně popisuje povinné ručení jako takové a detailněji analyzuje změny u vypořádání škod na zdraví, které nastaly s přijetím nového občanského zákoníku. Praktická část diplomové práce analyzuje český pojistný trh, zabývá se také vývojem nehodovosti a predikcí nehodovosti. Dále praktická část diplomové práce analyzuje vypořádávání škod na zdraví v rámci ČKP a komparuje jednotlivé pojistné produkty nabízené českými pojišťovnami.