Osoby nad 50 let na trhu práce v ČR - Kružík, David; Kaczor, Pavel; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práce se zaobírá oblastí starších osob na trhu práce v České republice. Vytyčeným cílem práce je provést analýzu postavení starších osob na trhu práce v ČR v komparaci se zeměmi Evropy za účelem nalezení možných směrů řešení a kroků, které by vedli k podpoře zaměstnanosti a ekonomické aktivity zmíněné věkové skupiny. V teoretické části práce budou vymezena základní východiska tématu, aktuální situace osob s věkem nad 50 let na trhu práce a nástroje na podporu zaměstnanosti starších osob především v rámci aktivní politiky zaměstnanosti ČR. Praktická část práce se bude opírat zejména o komparativní analýzu. Porovnána bude situace starších pracovníků v ČR se zeměmi Evropy se zaměřením na Norsko, Německo, Finsko a Francii prostřednictvím relevantních ukazatelů ekonomické aktivity a neaktivity. Poté bude objasněna podpora osob 50+ na trhu práce v praxi zmíněných zemí Evropy. Na závěr budou sumarizovány zjištěné poznatky a uvedeny návrhy možných směrů řešení a kroků vedoucí k podpoře zaměstnanosti a ekonomické aktivity.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: trh práce; politika zaměstnanosti; zaměstnávání osob 50+; Česko; Evropa; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; labor market; manpower policy; employment of persons 50+; Czechia; Europe; master's theses