Zálohování dat ve středních a velkých podnicích - Svatošová, Markéta; Pour, Jan; Růžička, Bohuslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Bakalářská práce se zabývá zálohováním dat ve středních a velkých podnicích. Nejprve předkládá teoretický základ, kde čtenáře seznamuje s pojmy zálohování, archivace, deduplikace, komprese, zrcadlení, popisuje možná zálohovací média. Zabývá se také jednotlivými typ záloh (úplná, inkrementální, rozdílová). Práce také charakterizuje některé zálohovací systémy na trhu a nejnovější trendy v této oblasti. Dále obsahuje obecně vyřešené úlohy řízení zálohování a řízení archivace v podniku, zpracované dle systému managementu byznys informatiky (MBI). Hlavním cílem práce je zhodnotit proces zálohování v konkrétní společnosti. Pro tento účel je vypracovaná případová studie, kde je popsán současný stav zálohování a archivace, analýza rizik současného procesu a doporučení na vylepšení. Při analýze a hodnocení se vychází ze znalostí a informací uvedených v teoretické části práce.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses