Zadlužení obcí ve Středočeském kraji - Kondrátová, Petra (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá zadlužením obcí. Teoretická část je pojata obecně a věnuje se všem obcím na území České republiky. Praktická část se zabývá výhradně obcemi Středočeského kraje, ve kterém se jich nachází ze všech našich krajů nejvíce. Hlavním cílem práce je tedy zhodnocení zadluženosti obcí ve Středočeském kraji, a to v letech 2010-2016. Práce je rozdělena do tří kapitol, přičemž první řeší obecní dluh, jeho strukturu, příčiny a vývoj v České republice. Druhá kapitola je potom zaměřena na regulaci zadluženosti na našem území, především na monitoring hospodaření obcí. Poslední kapitola se zabývá již zmíněným hodnocením zadluženosti středočeských obcí, a to jak celkově, tak pomocí vybraných ukazatelů zadluženosti. Obce jsou pro účely tohoto hodnocení rozděleny do velikostních kategorií dle počtu obyvatel.