Rozdíl vhodnosti metod UX ve vývoji nových a redesignu stávajících produktů - Chaikovska, Anna; Bruckner, Tomáš, 1974-; Dziaková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice aplikování UX procesů a metod při vývoji nových a redesignu stávajících produktů, jelikož v UX neexistuje přesné rozdělení pro tyto dvě situace. Cílem práce je na příkladu reálných projektů společnosti Deloitte Advisory s.r.o. a také na základě analýzy informací z oblasti UX názorně předvést rozdíl v UX pro nový a stávající produkt, což pomůže rozšířit informační základ pro následující výzkumy v tomto oboru. K dosažení hlavního cíle vedou tři dílčí cíle, jsou to vymezení používaných metod UX pro stávající a nové produkty a definice kritických faktorů pro každou skupinu; uvedení příkladů praktické implementace UX designu na dva vybrané produkty v různých fázích životního cyklu (nový/stávající); návrh manažerské hry se zaměřením na kritické faktory při volbě metod a designu procesu UX projektů.Teoretická část práce obsahuje definice pojmu UX, vývoj UX až po současnost a účel používání UX. V navazující části je popsán rozdíl mezi UX, UI, IA a SD. Poslední část teoretické části se věnuje UX výzkumu, konkrétně tedy jeho definicí, klasifikací metod pro sběr informací a procesovou klasifikací. První část praktické části je zaměřena na faktory a kritéria, která ovlivňují celkový UX proces a volbu metod. Dále je zde popsán rozdíl mezi redesignem stávajícího produkt a vývojem nového produktu. Pak jsou popsány adaptace metod pro nové a stávající produkty. Druhá část praktické části se věnuje popisu dvou reálných projektů, jeden projekt je o vývoji nového produktu pro banku a druhý projekt popisuje redesign stávajícího produktu pro universitu. Poslední část bakalářské práce je věnována manažerským hrám, v první řadě jsou zde popsány druhy manažerských her a popularita těchto her v posledních letech. Nakonec jde zde uveden návrh manaže
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses