Messenger bot - Blažej, Jan; Vojíř, Stanislav; Hradil, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Žijeme v době sociálních sítí, kde každý kdo má chytrý mobilní telefon, využívá alespoň jednu sociální síť. A to právě kvůli tomu, že se může snadno spojit s okolím a se svými přáteli. Jedním z prvních průkopníků je společnost Facebook. Tato společnost dokázala spojit prostřednictvím internetu celý svět. Později přinesla svým uživatelům aplikaci Messenger. Tím změnila způsob komunikace mezi lidmi navždy. Cílem této bakalářské práce je navrhnout a vytvořit tzv. Messenger bota, který bude pomocí textových zpráv usnadňovat život studentům Vysoké školy ekonomické v Praze. V této práci se čtenář seznámí s tím, jak chatbot vypadal kdysi a jak vypadá dnes. Na základě zkušeností z implementace chatbota budou zhodnoceny výhody a nevýhody platformy a ukázány jaké příležitosti a hrozby toto prostředí skrývá. Před návrhem aplikace byli analyzováni dostupní chatboti, ze kterých by si čtenář mohl čerpat inspiraci. Návrh aplikace začíná definováním požadavků na funkcionalitu. Následuje vytvoření diagramu pro grafické znázornění interakce uživatele se systémem, vybrání technologií a infrastruktury, na které bude aplikace běžet, představení dostupných prvků grafického uživatelského prostředí a na konec postup samotného vývoje aplikace do produkčního prostředí.Práce je vhodná pro toho, kdo by chtěl zjistit více o problému, jak si sestavit vlastní aplikaci pro Messenger a dozvědět se, jaké možnosti přináší.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses