Ekonometrická analýza inflace s využitím panelových dat - Havlík, Vratislav (2018)
Diplomová práce se zabývá ekonometrickou analýzou inflace a agregáty, které by ji mohly ovlivňovat, tj. nezaměstnanost, produktivita zaměstnanců, HDP a vládní nákupy založenou na panelových dat tří skupin států, a to Visegradské skupiny, států Beneluxu a baltských států v období od roku 2004 do roku 2016. V práci jsou použity a srovnány modely sloučené regrese na panelových datech a odhady metodami fixních, náhodných a zkorelovaných náhodných efektů, následně jsou výsledky vyhodnoceny jak individuálně, tak i srovnány meziskupinově.