Analýza IPO na vybraných burzovních trzích - Dýma, Dominik; Veselá, Jitka; Pastiranová, Oľga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou prvotních veřejných nabídek akcií (IPO) vybraných společností. První kapitola obsahuje základní charakteristiku IPO, anomálie a náklady s ní spojené. Druhá kapitola se zaobírá samotným procesem realizace. Praktická část, tedy závěrečná kapitola, je nejprve věnována analýze amerického trhu s IPO. Následuje základní charakteristika nejen vybraných burzovních trhů Nasdaq a NYSE, ale také zvolených společností Alibaba Group Holding Ltd, JD.com, Inc, Twitter, Inc a Facebook, Inc. Analýza IPO spočívá v základní charakteristice a následném vyhodnocení výnosnosti jednotlivých akcií za předem stanovená období. Hlavním cílem této práce je ověření hypotézy, že akcie společností, které realizovaly IPO, mají v dlouhém období nižší výnosnost oproti trhu. Dílčím cílem je nejen analýza amerického trhu, ale především porovnání vybraných IPO dle jednotlivých charakteristik.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses