Implementace mHealth do oblasti výživového poradenství - Šlechta, Jan; Potančok, Martin; Svatoš, Oleg; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem práce je implementace mobilního zdravotnictví do terapie vedenou vystudovaným nutrič-ním terapeutem nebo terapeutkou s pacientem, který trpí onemocněním diabetes druhého typu. Implementace zařízení by měla přispět ke zlepšení průběhu tohoto onemocnění, dodržovaní do-hodnutých pohybových aktivit a celkovému zlepšení kondice.Na základě analýzy procesu terapie ve výživovém poradenství je proveden návrh implementace mHealth řešení do této terapie a následně je převeden do praxe.V úvodní části je vysvětlen pojem mHealth, jeho současné využití, legislativní omezení a použí-vané standardy. V druhé části je obecně popsáno onemocnění diabetes, to znamená typy diabetu, strategie léčby a současná situace v České republice. Třetí část je věnována výživové poradenství, analýze procesů, které se zde používají a návrhu a realizaci implementace mHealth řešení. Závěr bakalářské práce shrnuje přínosy pro klienty a nutriční specialisty ve výživovém poradenství.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses