Návrh testovacích případů pro platbomat České spořitelny - Štekl, Jan; Doležel, Michal; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Obsahem práce je otestování nového typu bankomatu České spořitelny, který umožňuje zpracování ručně psaného platebního příkazu. Pro tento nový typ se používá pojem platbomat.Hlavním cílem práce je vytvořit seznam testovacích případů. Díky novým případům užití je odvozeno několik nových testovacích případů a ty jsou následně doplněny o již existující testovací případy pro klasický bankomat. Po provedení testů vnikl seznam defektů, který posloužil k zdokonalení testovaného produktu. Neméně důležitou součástí testování bylo nalézt způsoby jak zdokonalit uživatelské rozhraní.Práce je v teoretické části vysvětluje použité metody testování, jejich silné a slabé stránky a dále seznamuje čtenáře s pojmy OCR a UX, jejichž znalost je pro dané téma nezbytná. V praktické části jsou na byznys požadavky aplikovány metody testovací analýzy a je odvozena sada testovacích případů. Pomocí testovacích případů je následně identifikována sada defektů.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses