Analýza virtuálního stroje Javy - Shuvalova, Anastasia; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Šlajchrt, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem principů fungovaní virtuálního stroje platformy Java. Úvod práce obsahuje shrnutí historického vývoje, vyznačení cílů práce a specifikaci okruhu čtenářů. Základní část práce představuje teoretický výklad, vymezující podstatu architektury virtuálního stroje Javy, struktury class-souborů a stručného popisu nově zavedené instrukce invokedynamic() včetně ukázky praktického případu užití v lambda-výrazech v jazyce Java. Práce také zahrnuje přehled několika dostupných nástrojů pro práce s bajtkódem a zpětných překladačů.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses