Posouzení vhodnosti Azure Stream Analytics pro zpracování archivních dat - Vrána, Daniel; Palovská, Helena, 1959-; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá čerpáním archivních dat z Azure Storage za použití Azure Streaming Analytics. Zhodnocuje zda je Azure Stream Analytics vhodné řešení pro tento úkol a jaké výhody přináší. Posuzování je provedeno skrze teoretickou analýzu a provedení testů s cílem určit přibližné limity produktu. V teoretické části se práce zabývá představením a vymezením pojmů důležitých k pochopení technologie. Je zde také věnována pozornost cloudovému úložišti Azure Blob Storage. Následně je do větší hloubky představován produkt Azure Stream Analytics. Druhá část práce je zaměřena na sestavování a provádění testů za použití sad testovacích dat. Při těchto testech je zkoumána zejména rychlost a výpočetní náročnost zpracování dat z archivního Azure Blob Storage. Všechny výsledky následně vstupují do diskuze o celkové vhodnosti řešení. Práce dochází k závěru, že řešení je vhodné, avšak uvádí výhrady vůči extrémně velkým objemům dat v řádech desítek miliónů záznamů a počtům souborů v řádech tisíců.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses