Implementace Self – Service BI řešení pro finanční společnost - Lutovský, Miroslav; Pour, Jan; Zajíc, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze a návrhu Self-service Business Intelligence řešení pro finanční společnost, protože v dnešní době je Self-service Business Intelligence jedním z proudů Business Intelligence, který je velmi populární. Autor se snažil odpovědět na otázku, zda je možné implementovat Self-service Business Intelligence nástroj v konkrétním podniku. V první části autor seznámil čtenáře se současným stavem Business Intelligence v podniku a provedl analýzu slabých a silných stránek, hrozeb a příležitostí současného stavu. V druhé části navrhl architekturu se Self-service Business Inteligence nástrojem, jež slouží jako doplněk ke klasickému Bisuness Intelligence řešení. Ve třetí části autor ověřil, zda je možné provozovat řešení v cloudu. Autor dospěl k závěru, že je možné implementovat Self-service Business Intelligence nástroj v podniku za podmínek, že se využije Power BI Gateway (podnikový model). Autor se podíval také na řešení Self-service Business Intelligence řešení v kombinaci s cloudem, přičemž dospěl k názoru, že i toto je funkční.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses