Kreativní techniky v rámci tvorby komunikačních kampaní v praxi - Marešová, Kateřina; Vondra, Zdeněk; Řebíček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Práce se zabývá kreativitou v rámci vzniku komunikační kampaně v prostředí reklamní agentury. Hlavním tématem jsou kreativní metody užívané během fáze ideace při tvorbě kreativního konceptu. Kreativních technik existuje velké množství. Některé jsou efektivní v jedné situaci, v jiné to ale může být úplně naopak. Práce porovnává literaturu s praxí – čtenář se má možnost dozvědět, které techniky se v praxi doopravdy využívají a jaký k tomu mají účastníci tvorby komunikace důvod. Pro snadnější pochopení tématu hlavním výstupům práce předchází teoretická část, kde má čtenář možnost zjistit, proč vůbec vzniká potřeba tvorby komunikace ze strany firem, kdo takovou komunikaci zprostředkovává a jak tento proces v praxi vypadá. Aby bylo možné vyvést požadované závěry, byl proveden hloubkový kvalitativní výzkum v podobě rozhovorů s třemi hlavními aktéry procesu tvorby kreativního konceptu v agentuře – kreativními řediteli tří různých pražských agentur. Teoretických souborů kreativních metod můžeme najít v tištěné literatuře a na internetových portálech mnoho. Jak ale vypadá ideace v agenturách, které mají víceletou praxi a úspěchy v soutěžích i u klientů, lze zjistit jen velmi těžko, neboť se jedná o jejich know-how. Přínosem práce je tedy právě porovnání teoretických východisek tématu s praxí.
Vedoucí práce: Zdeněk Vondra
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses