Analýza trhu s nástroji datové integrace používaných v DWH - Draganova, Daria (2018)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na oblast datové integrace z pohledu ETL/ELT procesů, používaných v datových skladech. Jedná se o jednu z nejaktuálnějších úloh převážně korporátních společností zaměřených na bankovnictví a pojišťovnictví. Cílem práce je identifikace stavu trhu komerčními a open source nástroji určených pro transformaci dat.Teoretická část práce má za úkol seznámit čtenáře s uvedenou problematikou a označit kritéria pro následné porovnání vybraných nástrojů. V praktické části je na základě stanovených kritérií provedena analýza a hodnocení vybraných produktů.