Dvojrozměrné ilustrace v trojrozměrném prostoru - Šmiraus, Michal; Krist, Antonín; Bubeníček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Animace představuje fenomén posledních desetiletí, jehož neutuchající rozvoj a mnohačetná uplatnění vytvářejí prostor pro neustálé zlepšování stávajících postupů. Jeden ze směrů, kterým se animace díky moderním technologiím ubírá, stojí na pomezí tradiční formy animace a dnes tolik populární 3D animace a je označován pojmem 2.5D animace.Práce analyzuje animaci, která vznikla za účelem této analýzy, a následně identifikuje v rámci souboru principů, představujících základní kameny tvorby 2D animace, ty principy, které nalézají uplatnění také při tvorbě 2.5D animace. Pro umožnění snazšího pochopení dotčené problematiky je součástí práce i postup procesu tvorby animace.Pro účely identifikace jednotlivých principů byl proveden rozbor vytvořené animace s cílem potvrdit či vyvrátit jejich uplatnění. Na základě rozboru byla zjištěna přítomnost deseti z dvanácti původních principů charakteristických pro tradiční 2D animaci. Zároveň se díky celkovému posunu v tvorbě animace a modernizaci použitých technologií podařilo nalézt dva nové principy, které tak mohou obohatit soubor původních dvanácti principů.
Vedoucí práce: Antonín Krist
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses