Mezinárodní zdanění : ČR a Irsko - Benešovský, Michal (2018)
Cílem této bakalářské práce je popsat jakou roli má Irská republika v mezinárodním daňovém plánování. První část práce se zabývá obecným popisem mezinárodního plánování. Další části jsou zaměřené na vybrané části irského daňového systému a smlouvu o zamezení dvojího zdanění mezi Českou republikou a Irskem. Poslední část je zaměřená na analýzu Double Irish Dutch Sandwich.